С Тамаром у акцији

Акција посвећена породици Чупић, Палић

Небојша и Бојана су се упознали у једној крагујевачкој теретани. Након пар месеци забављања, започели су заједнички живот и добили сина Ђурђа. Недуго затим, рађају се Кузман и Трифун. На позив брата од стрица и са великим пословним плановима и светлију будућност, Чупићи долазе на Палић, а убрзо постају богатији за још два члана породице - Михаила и Алексу.

Бојана је у међувремену дипломирала графички дизајн, али због бриге о дечацима није запослена. Небојша, болује од меланома а једини је запослен. Од својих скромних примања није у могућности да породици обезбеди адекватне услове за живот у кући.

Седмочлана породица Чупић живи у објекту од 80 квадрата, коју су наследили од покојног брата. Кућа је без фасаде и канализације. Од четири просторије, користе само две које могу да греју. А једна од просторија је због урушене таванице и без пода, потпуно неупотребљива.

Уз велику помоћ локалне самоуправе и грађевинског предузимача са 8 радника, урађени су припремни радови, избетонирани подови у половини куће и сређена таваница.

Тамара Грујић, ауторка серијала: "Направили смо Чупићима и фасаду на кући, надстрешницу и улаз, поставили нове олуке и средили двориште. Обезбедили смо им два грејна тела, тако да сада обе половине куће могу подједнако да се греју. Направили смо две дечје собе за дечаке, док мама и тата имају свој кутак."

Док будемо пратили ток акције у другој емисије 9. ТВ сезоне серијала - посвећене овој породици из Војводине, видећемо и раскошну архитектуру сецесије на Палићком језеру и величанствену, нетакнуту природу Лудошког језера окруженог живописним салашима и виноградима, сазнати још понешто о гурманским специјалитетима и винима произведеним од аутохтоних сорти винове лозе као и много тога што осликава начин живота и културе на северу Бачке, на најбољи начин.