Чекајући Дан после

Мере помоћи привреди услед епидемије коронавируса

Две борбе се воде - прва и најважнија - за очување људских живота услед епидемије вируса корана јер је из дана у дан све више заражених у Србији, али на жалост и више преминулих.

Друга борба је за очување другог живота - оног свакодневног, очување пословања, спасавање радних места док не дође Дан после.

Држава је припремила пакет помоћи привреди и грађанима и он укратко гласи - на минималне плате у наредна три месеца могу да рачунају запослени у фирмама до 100 радника, под условом да послодавци никога не отпусте. За остале пролонгирање плаћања пореза и доприноса, лакши приступ кредитима. За грађане - опција је да сваки пунолетни грађанин Србије добије по 100 евра.

Да ли је то за почетак довољно да се настави где се стало пре епидемије? Који ће бити ефекти? Има ли у привреди солидарности која је потребна како би се што више радних места очувало?

О томе разговарају гости Ока економије - председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, председник компаније Термовент Душан Перовић и економиста, директор Републичког завода за статистику Миладин Ковачевић.

Емисију води и уређује Весна Дамјанић.

 

Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]