Немачка и Италија - два система, један вирус

И Немачка и Италија у десетинама хиљада броје заражене корона вирусом, али Немачка има далеко мање жртава. Како немачки здравствени систем држи под контролом епидемију, а зашто италијански пуца по шавовима?

Док је у Италији у овом тренутку оболело 63927, а умрло 6077 особа, у Немачкој је оболело 30150, а умрло 130 људи.  У овој емисији погледајте зашто је  немачки здравствени систем најприпремљенији у Европи за стање епидемије? Како се Италијани боре са крахом свог здравственог система?

У овој емисији сећамо се још једног тешког пролећа. На данашњи дан почело је НАТО бомбардовање Савезне Републике Југославије. Авиони су те 1999. летели и преко Босне и Херцеговине. Начин на који су Сарајево и Бањалука видели бомбардовање умногоме је одредио односе две државе. У емисији се подсећамо приче  Стевана Костића -  Кад испратим авионе на Србију, у којој говоре песници, глумци, новинари.

Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]