Специјална емисија о Корона вирусу

У специјалној емисији РТС ординација очекује вас мноштво корисних информација у вези са јачањем имунутета у време корона вируса, чућете много нових савета о правилном одржавању хигијене, а пацијенти са хроничним болестима сазнаће на шта би требало да обрате пажњу и како да се чувају.

У првом делу емисије, "Наш здртавствени картон", биће речи о томе како да ојачамо, какво понашање и лоше навике би требало избегавати, коју храну треба бирати, шта од суплемената сада стварно може да буде од користи, а све ће разјаснити проф. др Борислав Каменов, имунолог и педијатар и проф. др Момир Дуњић, лекар интегративне медицине и стручњак за суплементацију.

У рубрици "Корисно" очекују вас нови корисни савети у вези са одржавањем хигијене у време корона вируса. Проф. др Горан Белојевић, специјалиста хигијене, даће мноштво нових, корисних савета: како да сами направите заштитну маску, како да се сачувате и код куће и напољу, која дезинфекциона средства поред алкохола убијају вирусе, какав је ефекат ракије у дезинфекцији, како пегла може да помогне итд.

"Ординација"- Последња тема биће у вези са пацијентима који болују од хроничних болести. Лекари различитих специјалности објасниће како би требало да се понашају и заштите кардиоваскуларни болесници, дијабетичари, онколошки пацијенти и они који болују од плућних болести.

Гости ће бити:

Проф. др Бранислав Миловановић, кардиолог, КБЦ "Бежанијска коса"

Проф. др Срђан Поповић, ендокринолог, Клинички центар Србије

Др Даворин Радосављевић, онколог, Институт за онкологију и радиологију Србије

Др Војкан Радосављевић, пуломолг, КБЦ "Бежанијска коса"

Аутор и водитељ је Марија Поповић

Редитељ је Петар Станојловић

РТС ординација РТС ординација

Аутор:
РТС

"РТС ординација" је изборила позицију јединственог, увек актуелног и поузданог ТВ информатора о здрављу, који "из прве руке" нуди мишљења најрелевантнијих стручњака али и бројне корисне, применљиве информације и савете, које не можете наћи нигде другде. [ детаљније ]