Велика илузија у Берлину 2020

Иако 70. Берлински фестивал није био концентрисан на холивудске звезде, својим сјајем и ликом који је отелотворио у "Минамати", филму сниманом у Србији, Џони Деп је привукао највећу пажњу светских медија и био највећа звезда фестивала.

У "Великој илузији у Берлину" о светској премијери филма "Отац" Срдана Голубовића који је освојио две награде.

Филмски фестивал у Берлину прославио је 70. рођендан. Не само што је закорачио у нову деценију, већ је започео нову епоху са новим челницима, новим програмима, мањим бројем филмова и звучних имена, са мање гламура и атракција на црвеном тепиху и са више уметности и открића.

Холивудска легенда Сигорни Вивер, чију је каријеру обележила улога официрке Рипли у ремек делу Ридлија Скота "Осми путник", ексклузивно говори о новом филму "Моја година са Селинџером" који је отворио 70. Берлинале.

У емисији "Велика илузија у Берлину", осим Џонија Депа и Сигурни Вивер о својим филмовима ексклузивно говоре најбољи глумци Берлинала овенчани Сребрним медведом - Пола Бир и Елио Ђермано и румунски редитељ Кристи Пују који је за румунско-српску копродукцију "Малмкрог" освојио награду за најбољу режију у новом програм "Сусрети".

О новом филму "Сибир", пред камером РТС-а говори и славни редитељ Ејбел Ферара и његов омиљени глумац Виљем Дефо.

Аутор емисије: Сандра Перовић