Корона вирус

Овонедељна РТС ординација доноси нове идеје за припрему здравих слаткиша, корисну причу о корона врусу, а сазнаћете и које здравствене проблеме може да направи хумани папилома вирус.

У првом делу емисије, "Храна као лек", куваће певачица Тијана Дапчевић. Она ће предложити рецепт за здраве мафине без брашна, а говориће и о томе са којим се здравственим проблемом недавно изборила. Водитељка Марија Поповић даће предлог за припрему једноставаног колача од банане. Све о јелима и намирницама објасниће нутрициониста Ђорђе Пејић.

Блок "Ординација" посветићемо актуелном корона вирусу. Сазнаћете како се вирус преноси, на који начин се треба понашати како би се смањио ризик од заразе, која средства треба користити за дезинфекцију руку, које се маске препоручују и још много тога корисног. Све информације даће проф. др Синиша Севић, инфектолог из Клиничког центра Војводине.

У рубрици "Корисно" сазнаћете колико је опасан полно преносив хумани папилома вирус тј. ХПВ. Гинеколог проф. др Момир Дуњић и специјалиста патологије др Бисерка Вукомановић Ђурђевић говориће о томе како се вирус преноси, како се открива, које болести може да изазове, како изгледа лечење, али и колико је ефикасна вакцина против ХПВ-а.

Аутор и водитељ је Марија Поповић.

Редитељ је Петар Станојловић.

РТС ординација РТС ординација

Аутор:
РТС

После више од 70 емисија, неколико стотина обрађених тема и готово 1000 гостију и саговорника, ауторка Марија Поповић и њен тим вашег омиљеног шоу програма о здрављу, са нестрпљењем вас очекују у новој, четвртој телевизијској сезони, од 20. октобра. Нове идеје, занимљиви саговорници и корисни савети, које до сада нисте чули. Као и до сада, кроз смех и забаву, учићемо заједно све оно што може да побољша и сачува здравље. [ детаљније ]