Корона вирус - од реалности до панике

Свет је у паници више од два месеца, од како се вирус корона појавио у Кини. Сада када су регистровани случајеви новооболелих у више од 50 држава и у неким земљама у нашем окружењу, страх се јавља и код наших суграђана.

У Србији за сада нема заражених вирусом корона, а држава и здравствени систем спремни су за случај да се вирус појави у нашој земљи. Према препоруци стручњака, уведене су додатне мере, а грађани се, о евентуалним случајевима вируса корона у Србији као и превентивним мерама, могу информисати и на сајту Министарства здравља.

Шта Србија све предузима? Има ли места паници и зашто се страх шири брже од вируса? Да ли је заиста сезонски грип опаснији? Како се заштити?

Гости проф. др Мијомир Пелемиш, бивши директор Инфективне клинике КЦС, др Предраг Кон, епидемиолог и начелник Јединице за заразне болести Градског завода за јавно здравље и проф. др Бранимир Несторовић, пулмолог и алерголог дечје клинике у Тиршовој.

Аутор и уредник Оливера Јовићевић

 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 03. мар 2020, 21:59) - Lidija Mladenović [нерегистровани]

Korona

Svi znamo u kakvom je stanju zdravstvo u Srbiji. U redu je sve što Vaši gosti govore ali da li znate da je u Zaječaru stanje na svim odeljenjima očajno. Ovde nema dovoljno lekara, nema medicinskog materijala, odnos prema pacijentima očajan, ne mogu obavljati rutinske operacije a o složenijim zahvatima ne treba ni govoriti. Labaratorija u užasnom stanju. Žao mi je ali u slučaju bilo kakve epidemije u ovom gradu ne verujem da bi sve bilo pripremljeno i urađeno kako treba.

Упитник Упитник

Аутор:
Оливера Јовићевић

Емисија Упитник аутора и уредника Оливере Јовићевић политички је ток-шоу који отвара све теме важне за Србију и њене грађане, без амбиције да пресуђује или сугерише решења. [ детаљније ]