Културни дневник

Гост Културног дневника је првакиња београдске опере Сања Керкез, поводом предстојеће премијере "Манон Леско" у Народном позоришту и Мадлениануму.

У Атељеу 212 гостује Шабачко позориште са представом "Шумадија", коју је по комаду Филипа Вујошевића режирала Маја Пелевић.

Представљамо књигу "Време од воска" Ивана Јосимова и изложбу скулптура Петра Хрануелија у Галерији НЛБ.

Одељење за језик и књижевност САНУ представило је три публикације: Периодизација новије српске књижевности, Јужнословенски филолог и Српски дијалектолошки зборник.

Од вечерњих догађаја издвајамо експерименталну изложбу младих уметника у Галерији "Звоно" и , поводом четрдесет година од премијере, свечану пројекцију филма "Мајстори, мајстори" Горана Марковића.

У Њујорку је, у Гугенхајм музеју, отворена изложба уметника Рема Колхаса, која говори о будућности сеоске животне средине.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Оливера Милошевић

Монтажер Никола Манић

Реализатор Сања Реџић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]