Културни дневник

Гост Културног дневника је проф. др Дарко Танасковић, оријенталиста, бивши амбасадор Србије при Унеску. Он ће говорити о угрожености и одбрани српског културног наслеђа на Косову и Метохији и у Црној Гори, али и о шансама Србије за упис нових споменика на Унескову листу баштине света.

Водимо вас у Берлин на свечано отварање јубиларног 70. Међународног филмског фестивала "Берлинале".

Приказујемо три фебруарске изложбе Културног центра Београда: "Дневник о мами", "Одакле и куда" и "Без Једрена", затим поставку "Скулптура 20. века" у Уметничкој галерији "Надежда Петровић" у Чачку и изложбу фотографија "Рат кроз објектив 1941-1945" Анатолија Архипова, отвореној у Галерији Руског дома у Београду.

У оквиру циклуса "Дубровник у Београду" представљамо књигу "Срби у Дубровнику" др Ирене Арсић.

Присуствовали смо великом концерту Симфонијског оркестра РТС-а на Коларцу.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Светлана Илић
Реализатор Маја Мандић
Монтажер Аника Тесла

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]