Културни дневник

Као и увек, избор директора Музеја савремене уметности изазива полемике. Зато са нашим гостом Виктором Кишом, новим в. д. директора Музеја, разговарамо о раду и плановима.

У Народној библиотеци Србије отворена је изложба "Виртуелни свет уметника", која обухвата цртеже великана савремене архитектуре из збирке Слободана Малдинија.

Вече посвећено ликовном и филмском уметнику, академику Миодрагу Мићи Поповићу, одржано је у Студентском културном центру.

Радови примењене уметнице Гордане Олујић Ђошић, која живи и ствара у Канади, изложени су у Галерији "Хаос".

Представљамо књигу "Приручник за чистачице" америчке књижевнице Лусије Берлин, чији је живот био богат и пун инцидената.

Водимо вас у Париз, у Национални театар, на позоришну представу коју је написала, режирала и изводи Александра Костић. Повезивањем глуме, пантомиме и музике, ауторка се осврће на улогу порекла у проналажењу идентитета и места у друштву.

Мултимедијалном изложбом "Био једном Серђо Леоне" у Музеју Ара Пачис, Рим одаје омаж великом филмском уметнику поводом 90 година од рођења и 30 година од смрти.

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму после Дневника у 23 емитује се Културни дневник. Репризира се сутрадан на Првом програму у 12 и 30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Биљана Бралушић Јовановић
Реализатор: Маја Мандић
Монтажер: Горан Томић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]