Жене на изборним листама

Посланици у Скупштини Србије су изгласали измене и допуне Закона о избору народних посланика и локалним изборима које је поднела посланица Демократске странке Гордана Чомић, а које предвиђају заступљеност жена од 40 одсто на изборним листама.

Посланици су прихватили амандман посланице Српске напредне странке Марије Обрадовић на измене закона које је поднела посланица Чомић, а којим се прецизира да на листама међу сваких пет кандидата морају да буду две жене.

Шта доносе ове измене закона о већем учешћу жена на изборним листама? Да ли је то историјска одлука, како каже председница Скупштине? Колико веће учешће жена у политичком животу Србије значи на њеном европском путу?

О томе говоре гошће Упитника: Зорана Михајловић, председница Координационог тела за родну равноправност, потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре ,  Гордана Чомић, народна посланица ДС и Олена Папуга, народна посланица ЛСВ.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 11. феб 2020, 22:15) - Mirjana Krstic [нерегистровани]

Upitnik

Najzad u ovoj emisiji veceras smo imali goste koji nisu jedni drugima upadali u rec vec postovali se i uvazavali! Gosce su svojim lepim primerom pokazale zasto vise zena treba u politici!Posebno divljenje upucujem gospodji Comic na hrabrosti da istraje na licnom stavu!

Упитник Упитник

Аутор:
Оливера Јовићевић

Емисија Упитник аутора и уредника Оливере Јовићевић политички је ток-шоу који отвара све теме важне за Србију и њене грађане, без амбиције да пресуђује или сугерише решења. [ детаљније ]