Културни дневник

Гост Културног дневника је директор Фондације "Нови Сад 2021 - Европска престоница културе" Немања Миленковић.

У Културном дневнику говоримо о једној од најлепших песама српске љубавне лирике "Santa Maria della Salute" Лазе Костића, која је објављена пре 110 година. Тим поводом, у Коларчевој задужбини одржано је књижевно вече "Спомен на Ленку и Лазу".

Водимо вас у Југословенску кинотеку на нову сталну поставку "Наш музеј филма", као и у Галерију Центра за графику Факултета ликовних уметности, на изложбу "Шта се догодило после Великог праска?" графичке уметнице Љиљане Стојановић.

Представљамо књигу "У вези са странцем" Кристофа Хајна, која је осамдесетих година у Источној Немачкој добила статус култне књиге.

Уочи првог заједничког концерта, разговарали смо са скреч мајстором Љубаном, који семплује са плоча и с Ленхатом који семплује са касета.

Ексклузивно у Културном дневнику репортажа са ревије Жан-Пола Готјеа, којом је овај врхунски модни дизајнер обележио 50 година уметничког рада.

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић
Реализатор Сања Реџић
Монтажер Никола Манић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]