Од глумца до игумана

Глумац Растко Лупуловић је са 22 године добио једно од најпрестижнијих позоришних признања "Стеријину награду", за улогу у представи "У потпалубљу", а потом је овенчан и наградом "Зоран Радмиловић".

У рок групи "Канда, Коџа и Небојша", Растко се такође потврдио као музичар. У трену када су се многа врата отварала пред њим Растко се одрекао глуме, музике, славе и световног живота и кренуо на свој пут ка богу.

На том путу чекали су га многи изазови и искушења.

Током монашког живота у манастиру Дечани, Растко је завршио теолошки факултет, школу иконописа и научио италијански и албански језик.

Пре 9 година Растко, чије је духовно име Иларион, постао је игуман манастира Драганац, који је духовни ослонац Србима из Косовског Поморавља.

Колико је после 23 године монашког живота остало Растка у Илариону, колико су глума и музика биле степеница, а колико камен спотицања на путу који је изабрао, сазнаћете у новом издању Квадратуре круга.

 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 18. јан 2020, 19:04) - anonymous [нерегистровани]

Bratska ljubav

Прелијепо, дивна емисија.Какав млади див,дао му Бог снаге ,здравља да настави и даље овако на нашем КосМету.Имали смо срећу да боравимо на овом светом мјесту.Недостају ријечи да опишем тај величанствени осјећај,гдје погледаш све мили погледи који нас дочекују и испраћају са надом да ћемо се опет срести баш ту на литургији.