Цензус од 3 одсто - непристојна понуда или повратак политике у Скупштину

Да ли је ово најбољи могући одговор власти на бојкот? Или је заиста реч о жељи да се политика врати у парламент?

Након тихе промене три закона у вези са изборним процесом на ред је, изгледа дошао и четврти. Онај који би потпуно могао да промени изглед будућег парламента. Реч је о могућем смањењу цензуса са пет на три одсто. Откуд сад нешто више од 4 месеца пред изборе таква промена? Да ли је то непристојна понуда коју је тешко одбити? Да ли је ово најбољи могући одговор власти на бојкот? Или је заиста реч о жељи да се политика врати у парламент?

Било једном у Београду, тачније на стадиону Ташмајдан 1971. Чувени матадор Луис Мигел Домингин, пријатељ Ернеста Хемингвеја и Аве Гарднер Југославији је приказао аутентичну шпанску кориду. Београдска публика уживала је у спектаклу али не и у убијању бикова па је велики матадор испраћен звиждуцима. О том догађају пре пола века на Ташмајдану али и о магији шпанске кориде говори прича Ане Манојловић.

Све је било као Сан. Прву улогу имала је са 13 година у филму Сан Пурише Ђорђевића. Звезда је постала већ неколико година касније као Вишња са Ташмајдана. А већ у раним 30-тим имала је две пулске арене и улоге у данас култним филмовима југословенске кинематографије: Валтер брани Сарајево, Ко то тамо пева и Варљиво лето 68. Сећамо се велике глумице: Неде Арнерић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]