Специјал - Позориште

Ово специјално издање посвећено је позоришној уметности, значајним догађајима који су обележили претходну и догађајима који су најављени за годину која следи.

У госте нам долази Јована Гавриловић, једна од највреднијих младих глумица. Стеријину награду за најбоље глумачко остварење добила је за насловну улогу у представи "Петријин венац".

Прошла година је у нашим позориштима била са мањим бројем нових наслова од претходних, са недефинисаним репертоарима и неколико изузетних остварења. Издвајамо значајне представе настале по делима домаћих писаца као и представе настале у форми новог читања класике.

И док су репертоарска позоришта имала тек незнатне успехе прошла година је у Србији била у знаку фестивала. Биће речи о томе како су они са дугом традицијом потврдили разлоге свог континуита, да су они недавно формирани имали добре селекције, као и о новим фестивалима.
Након сумирања утисака из претходне направили смо и преглед значајних догађаја који су најављени за годину која је пред нама.

Видећемо и шта је у свету обележило претходну позоришну годину и шта најављују за наредну.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Оливера Милошевић
Монтажа Никола Манић
Реализатори Сања Реџић и Маја Мандић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]