Културни дневник

Филмски центар Србије 60 година рада свечано је обележио у Југословенској кинотеци, уз представнике и директоре најугледнијих европских филмских центара. Тим поводом, гост Културног дневника је Оливије Хенрард, директор Националног центра за филм у Француској.

Изложба свих добитника Награде за цртеж из Фондације Владимир Величковић отворена је у Кући легата, као омаж недавно преминулом уметнику и академику, чије име та фондација носи.

У Битеф театру одржана је премијера представе "Лепа Брена", редитеља Владимира Алексића и Олге Димитријевић, која повезивањем друштвено-политичког и личног контекса представља културолошке феномене у нашем региону током последње четири деценије.

Виолиниста Јован Колунџија одржао је традиционални београдски концерт са младим колегама у Свечаној сали Скупштине града.

У РТС клубу отворена је изложба најбољих карикатура и проглашен је добитник Награде "Пјер" 2019.

Водимо вас у Рим, где је поводом отварања новог музејског простора Палата Бонапарта на Тргу Венеција, отворена изложба "Тајни импресионисти", која обухвата дела Монеа, Писароа, Реноара, Сислија, Гогена и других сликара, из приватних колекција.

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму после Дневника у 23 емитује се Културни дневник. Репризира се сутрадан на Првом програму у 12.30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Биљана Бралушић Јовановић
Реализатор: Сања Реџић
Монтажер: Никола Манић

 

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]