Око магазин: Да ли је ово крај Велике Британије?

Ако се Шкотска одвоји а нови референдум о независности сада је скоро известан, да ли је следећа Северна Ирска?

Шкотска не може да буде заробљеник Велике Британије, изјавила лидерка Шкотске националне партије Никола Стерџн. Ова странка поред Конзервативаца Бориса Џонсона сматра се највећим победником избора одржаним у четвртак. Да ли победа ове две странке значи да су сада две ствари сигурне: да ће Брегзит ускоро да се деси и да ће да се одржи нови референдум о изласку Шкотске из Велике Британије? И ако се Шкотска одвоји, да ли је следећа Северна Ирска?

У Београд је дошао као попин Бора, у Ириг се враћа као прва глава српске културе, рекао је Матија Бећковић тог децембра 1997. на сахрани последњег утицајног књижевног критичара у Срба. Ове јесени добили смо ново издање његове сјајне "Аутобиографије о другима" а неколико месеци пре тога коначно је у Иригу обновљена кућа Борислава Михајловића Михиза. У његову кућу на кратко поново су се вратили сликари чувене Задарске школе а на 22. годишњицу смрти сећамо се Михиза.

Овогодишњи је добитник новинарске награде "Александар Тијанић" је новинар и књижевник са Косова и Метохије Живојин Ракочевић. Ова вест објављена је у петак, на дан кад се пре 70 година у Ђаковици, на Космету родио Александар Тијанић. Тим поводом за крај Око магазина сећамо се великог српског новинара кроз инсерт из наше емисије: Тијанић: нико као ја.

Уредник емисије: Горислав Папић 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]