Културни дневник

У Оквиру Фестивала ауторског филма одржавају се француско-српски филмски сусрети. Они су део активности које прате потписивање Споразума о копродукцијама између Француског националног центра за филм и анимирану слику и Филмсог центра Србије, приликом посете председника Француске Емануела Макрона у јулу. Тим поводом гост Културног дневника је аташе за културу Француског института у Србији Катрин Фодри.

 

 

Екипа Културног дневника била је у Југословенском драмском позоришту на премијери представе "Много буке ни око чега" Вилијама Шекспира у режији Иве Милошевић. У емисији говоримо о зборнику "Писци Павићу" који је објавила Библиотека града Београда, о књигама из едиције "Полурана лингвистика" Издавачке куће Прометеј. Разговарали смо са академиком Матијом Бећковићем поводом његове нове књиге "Кад се поново родим" и са композиторком Ањом Ђорђевић чије је ново дело премијерно изведено на Коларцу. Водимо вас у Париз, где је почео четврти фестивал "Викенд на исторку", који је ове године у потпуности посвећен Београду.

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму после Дневника у 23 емитује се Културни дневник. Репризира се сутрадан на Првом програму у 12.30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић
Реализатор Маја Мандић
Монтажер Никола Манић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]