Културни дневник

Гост Културног дневника је Ведрана Рудан, писац чија дела коментаришу чак и они који их нису прочитали.

Поводом извођења композиције Ане Соколовић и трибине о њеном раду, разговарали смо са овом Београђанком која је проглашена за "национално благо" Квебека.

Били смо у Клужу, на 18. Фестивалу Уније европских позоришта, где је наступило и Југословенско драмско позориште.

У Педагошком музеју отворена је изложба о Светомиру Николајевићу, професору Велике школе, ректору, академику и кандидату за Нобелову награду за мир.

Извођењем модерног репертоара на концерту у Филхармонији, ансамбл "Студио 6" најавио је турнеју по Србији.

Водимо вас у Рим, на изложбу "Модерна антика" на којој 87 гипсаних скулптура из Лувра показује лепоту античких дела. Њима су били инспирисани уметници од 17. до 19. века.

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму после Дневника у 23 емитује се Културни дневник. Репризира се сутрадан на Првом програму у 12 и 30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Биљана Бралушић Јовановић
Реализатор: Сања Реџић
Монтажер: Никола Манић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]