Јутарњи програм

За ову среду припремили смо вам много тога, а неке од тема о којима говоримо су:

- Из сата у сат јуче смо пратили последице земљотреса у Албанији. Каква је била ноћ за нама, да ли се тло смирило, и хоће ли бити још потреса, нешто пре 7.

- Морамо да искоренимо дечје бракове, свака жена има право да одлучи шта жели да ради са својим телом. То су неке од порука са недавно одржаног самита Уједињених нација о репродуктивном и сексуалном здрављу одржаном у Најробију. На самиту, који се одржава једном у четврт века, разговорало се и о демографији, а на њему је била и делегација Србије. Који су закључци нешто после пола 8 у разговору са проф. др Славицом Ђукић Дејановић, министарком без портфеља која је задужена за демографију и популациону политику

- У периоду после нуклеарне хаварије на електрани Фукушима у Јапану 2011. године, многе земље су редефинисале свој прилаз даљем развоју нуклеарне енергетике, указујући на сигурносне ризике, проблеме са негативним ставом јавности, са још увек нерешеним питањем одлагања истрошеног нуклеарног горива, са драстичном повећањем цене изградње, и са могућим утицајем на нежељено коришћење нуклеарне технологије у ратне сврхе. После јутарњег дневника тражимо одговор на питање: „Нуклеарна енергетика: Непотребни ризици или нужност за човечанство у 21. веку, а наша гошћа биће проф. др Јасмина Вујић, она је нуклеарни физичар и редовни професор на Калифорнијском универзитету Беркли.

- Представа "Жене из Троје" је прича о последицама једног непотребног рата који је срушио једну културу, а другој нанео ненадокнадиве губитке. Ова представа урађена је у копродукцији Народног позоришта Приштина и Народног позоришта Тимочке крајине "Зоран Радмиловић" из Зајечара. Синоћ је гледала београдска публика, какви су утисци?

- Златибор годинама уназад представља најпосећенији планински туристички центар у нашој земљи.Није ни чудо када се зна да на овој планини има понешто за свакога, од најмлађих до најстаријих. И без обзира на доба године, туристи су увек ту. Шта ново припремају за зимску  сезону, питамо после пола 10, директора Туристичке организације Владимира Живановића.

- Друштва за заштиту и проучавање птица Србије ових дана обележава 3 деценије постојања. Ово Друштво препознато је као стручно удружење без чијег деловања се не би могао замислити систем заштите природе у Србији. О заштити природе и птица за 10-так минута.

- Среда је дан када стиже наша препорука за читање књига. Хладнији дани су пред нама, а то је права прилика да вам друштво прави најбољи човеков пријатељ

- И на самом крају емисије у госте нам долази оркестар уз који може да се радује, тугује, весели, ужива и из душе и срца воли. Оно што их чини аутентичним, јесу њихова снажна енергија и искрен однос према публици, која им то враћа на најлепши могући начин. Оркестар "Стари град"...

Уредник емисије је Александар Туцаковић, а водитељка Нада Гогић.

број коментара 0 Пошаљи коментар