Културни дневник

Гост Културног дневника је академик Миро Вуксановић, први добитник Награде "Михајло Пупин", највишег војвођанског признања за изузетне резултате у свим областима стваралаштва.

У емисији извештавамо са завршног концерта овогодишњег фестивала БУНТ 7.0, са Коларца где је наступио канадски Квартет "Молинари", као и из Куће легата, са изложбе "Непрекинуте нити", која прича о ликовном наслеђу четири значајне уметнице.

Представљамо књигу "Пролеће на Топчидеру", избор из колумни Пеце Поповића и румунски филм "Звиждачи", чувеног редитеља Корнелија Порумбојуа, са овогодишњег Фестивала ауторског филма.

Водимо вас у Париз, на аукцију у Сотбију, на којој је продата слика Мона Лизе, копија из 17. века.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Драгана Пантић
Реализатор Маја Мандић
Монтажер Марко Роксандић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]