Моја лепа Србија: Чајетина, први део

"Србија је велика тајна; не зна дан шта ноћ кува, нити ноћ шта зора рађа, не зна грм шта суседни грм сања, нити птица шта се догађа између грања."

На ове стихове легендарне српске песникиње Десанке Максимовић могло би се додати и то да једно место, колико год познато или популарно било, колико год га често посећивали и истраживали, увек може изнова и изнова да изненади. У томе и јесте његова вредност!

Општину Чајетина у Златиборском округу годишње посети хиљаде туриста из земље и света. На трагу скривене лепоте, тајновитих заселака и магичних предела који овај крај чине непоновљивим и вредним, посетилац изнова и изнова истражује.

Као каква уснула лепотица која се умива, дотерује и свако јутро дочекује свежа и нова, тако и Чајетина увек може да изненади, обрадује и старим гостима, а и онима који први пут долазе да је посете, понуди нешто ново. А има много тога!

Део овог обиља Чајетина дугује вредним и креативним људима који су на Златибору нашли свој дом. Остала богатства дугује природи. Нека су се прострла по земљи, па својом лепотом красе. Друга су се под земљом скрила, па својом тајновитошћу маме.

Уредник: Владимир Новаковић
Аутор текста: Александра Богдановић
Сниматељи: Павле Танасијевић, Иван Степановић
Новинар: Ирена Минић
Монтажа: Немања Радић 


 

број коментара 0 Пошаљи коментар