РТС ординација

РТС ординација за нацију ове недеље доноси три нове теме. Позната поп певачица припремаће здраву чорбу, сазнаћете како да одаберете здраво посуђе, а 5 савета биће о мотивацији и психолошким подстицајима.

У првом блоку емисије, Храна као лек, певачица групе "Зана", Јелена Живановић, припремаће телећу ћорбу са паприком и парадајзом, а откриће и са којим здравственим проблемима се бори. Водитељка Марија Поповић даће предлог за припрему здравих крекера без глутена. Све важно о намирницама и јелима објасниће нутрициониста Ђорђе Пејић.

У Ординацији ће бити речи о судовима у којима припремамо, чувамо и из којих конзумирамо храну. Сазнаћете која пластика је безбедна за коришћење, које шерпе су најбољи избор за припрему, а које за чување хране, а све то објасниће Љубинка Рајаковић, профсорка Техолошко -  металрушког факултета. Сазнаћете и зашто је лоше користити оштећено посуђе, да ли је добро два пута користити пластичне флашице од воде и кутије од сладоледа.

Пет савета ове недеље биће о томе како се мотивисати и осећати задовољније. Савете ће дати др Весна Даниловац, сертификовани НЛП психотерапеут и саветник за лични развој.

Аутор и водитељ је Марија Поповић.

Редитељ је Петар Станојловић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
РТС ординација РТС ординација

Аутор:
РТС

Недељом у 14 сати на РТС1 публика већ седму годину заредом даје поверење гостима Марије Поповић и њеној јединственој емисији која је посвећена здрављу. У сваком издању емисије, на занимљиве начине сазнајемо како да га очувамо и унапредимо, а о важним темама говоре реномирани лекари, фармацеути, нутриционисти и други доказани стручњаци као и јавне личности, које својим примером опомињу или преносе сопствена искуства. [ детаљније ]