Велика илузија

Омиљени фестивал Београђана од 1994. који нас је у тешка времена санкција и изолације хранио филмовима и доносио другачији поглед у свет - Фестивал ауторског филма, истинске поштоваоце покретних слика почастио је 25. пут, са 90 наслова. У Крупном плану "Велике илузије" је председник Савета фестивала, један од водећих српских редитеља чији опус чине дела која припадају свету ауторског филма - Срдан Голубовић.

Од Румуније, преко Велике Британије до Бразила - социјалне драме, савремени вестерни, нео -ноар филмови које приказује 25. Ауторски фестивал у Београду, у фокусу су овонедељне Велике илузије.

Говоримо о провокативном бразилском савременом вестерну "Бакурау" који потписују Клебер Мендонса Фиља и Жулијано Дорнелис и о драми о егзистенцији "Жао нам је што смо вас пропустили" у режији неуморног посматрача положаја радничке класе у друштву, Кена Лоуча.

О "Дневнику Диане Будисављевић"- из ракурса критичара Ђорђа Бајића.

Тема рубрике "Премотавање", је опус Александра Саше Петровића, поводом 90 година од рођења и 25 година од смрти великог редитеља чије име, од 1995. носи "Гран при" Фестивала ауторског филма.

У "Контраплану" са једним од оснивача румунског новог таласа - редитељем Корнелију Порумбојуом.

Аутор и уредник: Сандра Перовић

Сарадници: Селина Ловрен Аксентић, Јелена Царевић, Зоран Јанковић

Реализација: Тијана Тодоровић, Светлана Перовић, Марко Јефтић

број коментара 0 Пошаљи коментар