Око магазин: Лов на Трампа, страх од Корбина

Почетак импичмента у Вашингтону и изборне грознице  у Лондону

Данас почињу прва јавна саслушања у склопу процедуре опозива америчког председника Доналда Трампа. Трамп је трећи амерички председник у последњих пола века, после Никсона и Клинтона против кога је покренут импичмент. С обзиром да ће саслушања преносити телевизија неки сматрају да ово више одговара Трампу него демократама који су све ово покренули. Да ли је ово савремени Лов на вештице, како га назива амерички председник или заправо прави почетак изборне кампање у Америци?

Када су грађани Велике Британије пре пуне три и по године изгласали Брегзит говорило се да је то нови британски Дан независности а онда се испоставило да је да је то био Дан неизвесности. Брегзит се још није десио, три премијера променила су се од тад а какве су шансе да добијемо и четвртог који је уз то још и комуниста? Најбогатији Енглези већ се јеже на помисао да Џереми Корбин има било какву шансу да уђе у Даунинг стрит а ко би се обрадовао ако Лабуристи направе изненађење и победе на изборима 12. децебра?

Уредник емисије: Горислав Папић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]