Културни дневник

Поводом обележавања 30 година од усвајања Конвенције о правима детета, УНИЦЕФ у Србији организовао је у Сава центру добротворни концерт на којем су се први пут заједно на бини нашли хор Колибри, Немања Радуловић и Стефан Миленковић. Тим поводом, Стефан Миленковић је гост Културног дневника.

На сцени Раша Плаовић Народног позоришта, премијерно је изведен комад "Ливада пуна таме" Милене Марковић у режији Јоване Томић.

У Коларчевој задужбини представљена су сабрана дела Исидоре Секулић.

Ауторски концерт поводом обележавања 75 година живота професора емеритуса Факултета Музичке уметности, Срђана Хофмана, одржан је у Руском дому.

У нашем Клубу, РТС Издаваштво, у сарадњи са Француским институтом у Србији и са издавачком кућом Прометеј из Новог Сада, промовисано је капитално дело "Срби на Корзици".

Трећи национални фестивал сниматељских остварења отворен је у Музеју Југословенске кинотеке. У Културном дневнику говоримо о томе шта се дешава у мозгу играча док уче кореографију.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Селина Ловрен Аксентић

Реализатор: Сања Реџић

Монтажа: Никола Манић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар