С Тамаром у акцији

Александар из Сопота

Александар Матић (24), јунак шесте епизоде емисије "С Тамаром у акцији", има посебну животну причу. Одрастао је са мајком и оцем који нису водили рачуна о њему.

Отац му је био алкохоличар, веома агресиван а мајка је напустила породицу када је Александар имао седам година. Убрзо након тога, напустио га је и отац. Учитељ из основне школе га је хранио у школи неко време, а онда га је пријавио социјалној служби.

Остављен од родитеља, као дечак је живео у хранитељској породици 6 година и са тим људима је и даље у контакту. Завршио је средњу школу у дому у Београду. Александар има развојне сметње и нажалост то му отежава да нађе сталан посао.

Кућа у којој је живео са родитељима припала је његовом брату од стрица. Од баке по мајци, Александар је наследио малу кућу у селу Дрлупа, на обронку Космаја. Преселио се и сада тамо живи. Кућа је направљена од блата, нема воду али је он задовољан јер ипак има свој кров над главом...

Отац и мајка га се сете само када је њима нешто потребно. Нажалост, до недавно је отац навраћао само када је пијан да га малтеретира... Александар је уз помоћ доброг комшилука ипак успео да прекине сваки контакт са родитељима.

Комшије помажу овом младићу да надничи, храни се код њих, воде рачуна о њему... За Тамарин серијал Александра је пријавила пријатељица хранитеља код којих је живео. Она га је у међувремену крстила и обећала грађевинску помоћ уколико Тамарина екипа дође.

Ауторка и тим мајстора серијала "С Тамаром у акцији" су, уз помоћ комуналне службе, потпуно реновирали дом Александра Матића.

А Тамара као и сви који су помогли у овој акцији надају се, и да ће, након емитовања епизоде успети да Александру обезбеде и запослење.

У овој епизоди осме ТВ сезоне серијала и хуманитарног пројекта "С Тамаром у акцији" Тамара Грујић откриће нам како је Сопот добио име, представити филмски фестивал "СО Фест", вештине мајстора фијакеријаде, лепоте планине Космај, њене историјске тајне али и природно богатство биљака.

Знамо да нећете пропустити ни ову епизоду емисије "С Тамаром у акцији", зато само подсећамо да је на програму у петак, 8 новембра на РТС 1 у 21 сат.

број коментара 0 Пошаљи коментар