Упитник: Александар Вучић

Дан након посете Метјуа Палмера, представника америчког државног секретара за Западни Балкан, Александар Вучић, председник Републике Србије у интервјуу за РТС говори о позицији Београда, након порука да "Србија никада неће ући у Европску унију ако не реши односе са Косовом" и Косово не "прихвати као комшију", те да би евентуални захтев Русији за набавку специфичних руских војних система "водило ризику да јој се уведу посебне санкције".

Има ли држава план за Косово, уколико се САД и ЕУ сагласе да је признавање независности једина опција?

Зашто се Србија наоружава и да ли је без основа забринутост коју испољавају поједине земље региона?

Какав је резултат постигнут у реализацији инфраструктурних пројеката и инвестицијама? Да ли повећање плата и пензија има реалну економску основу или је "поклон" грађанима у сусрет редовним парламентарним изборима на пролеће?

Брине ли Вучића најављени бојкот избора дела опозиције и има ли дијалог у Скупштини будућност? Ко је одговоран за недостатак дијалога и тензије у друштву? Да ли СНС преиспитује коалициона партнерства и тражи "Дачића уместо Дачића"? Како председник Србије види афере које се везују за функционере његове партије? Каква је лична позиција Вучића након његове најаве да ће у "СНС доћи до озбиљних промена"?

То су само нека од питања о којима ће у Упитнику говорити Александар Вучић, председник Републике Србије у уторак у 21.05 на РТС 1.

Уредник и аутор емисије је Оливера Јовићевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Упитник Упитник

Аутор:
Оливера Јовићевић

Емисија Упитник аутора и уредника Оливере Јовићевић политички је ток-шоу који отвара све теме важне за Србију и њене грађане, без амбиције да пресуђује или сугерише решења. [ детаљније ]