Културни дневник

Гошћа Културног дневника је реномирана јапанска глумица Хако Ошима - чланица жирија шестог Јапанско-српског фестивала, који се одржава у Југословенској кинотеци.

 

 

Екипа Културног дневника била је на првом концерту Симфонијског орекстра РТС-а, у оквиру редовне сезоне, који је био посвећен композитору Василију Мокрањцу. Говоримо о 63. Октобарском салону у Народном музеју у Шапцу, о новом филму Саше Радојевића "Александра", о Вујици Решин Туцићу и његовом месту у српском авангардном покрету. Представљамо "Речник сувишних речи" Гордане Ђерић. У емисији и о сезони Краљевског балета у Лондону, посвећеној почецима ове реномиране куће и опусу Мариуса Петипе.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Војка Пајкић Ђорђевић
Реализатор Маја Мандић
Монтажер Аника Тесла

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]