Културни дневник

Ексклузивни гост Културног дневника је Мајкл Беренбаум, амерички научник, професор, рабин, писац и филмски стваралац, један од најзначајнијих стручњака за Холокауст. У нашој земљи борави као консултант екипе редитеља Предрага Гаге Антонијевића за филм "Дара из Јасеновца".

 

У емисији - о премијери опере "На уранку" Станислава Биничког, у Народном позоришту, у режији Ане Григоровић. Говорићемо о последњој у низу јавних расправа о Нацрту закона о Меморијалном центру "Старо сајмиште". Тема емисије је иницијатива Асоцијације независне културне сцене Србије да издвајање за културу буде најмање 1% укупног државног буџета. Биће речи и о изложби Растка Ћирића посвећеној његовом анимираном филму "Светлости и сенке", као и о Фестивалу музичког филма у Арт биоскопу Коларац. Идемо у Тел Авив, где се славни диригент Зубин Мехта, након педесет година, повукао са места уметничког директора Израелске филхармоније.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Оливера Милошевић
Реализатор Маја Мандић
Монтажер Никола Манић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]