Јутарњи програм

За ову среду припремили смо вам много тога, а неке од тема о којима говоримо су:

Како деца обрађују велике туге и стресове, и на који начин им помоћи, то су теме о којима разговарамо психологом, нешто пре 7.

О уштеди енергије тренутно брине скоро 300 енергетских менаџжера у индустријском сектору Србије, у локалним самоуправама и у великим стамбеним комплексима. Прве обуке почеле су 2016, када су именовани и први енергетски менаджери. Због добре праксе, тренутно се у студијској посети Србији налазе представници Јерменије, Украјине, Молдавије, као и земаља региона. О томе после пола 8.

Карцином дебелог црева је на трећем месту по учесталости карцинома код мушкараца и на другом месту код жена. У свету се годишње дијагностикује код милион нових болесника. Смртност је велика без обзира на превентиву, скрининге, сву медицинску технологију и едукацију. Зашто је то тако, после Јутарњег дневника.

Сајам књига је завршен, време је за сумирање утисака. Много је било књига и издавача, сајамске награде говоре, између осталог, о квалитету издања. О томе шта је издвојио стручни, а шта новинарски жири, нешто после 9.

Србија први пут у својој историји трага за могућностима за развој вештачке интелигенције. Области у којима можемо да забележимо најбоље резултате су образовање, иновације, државна управа и привреда. После пола 10 сазнаћемо каква ће бити стратегија развоја.

Ретке су прилике када се нађете очи у очи са машинама чија једна коњска снага вреди хиљаду евра, мотор има запремину од чак 32 литра, односно 32 хиљаде кубика и хиљаду коњских снага, а може да повуче скоро 100 тона и у резервоар му стаје хиљаду 400 литара горива. Водимо вас на Европско првенство у управљању грађевинским машинама.

На рекама у Србији  годишње се украде неколико стотина тона рибе, што рибарској мафији доноси милионе евра, а рибљи фонд смањује за чак 20 одсто. Представљамо вам филм „Грабљивци", који говори о проблему рибокрађе у Србији, пратећи активности рибочувара, риболоваца и активиста за заштиту природе у намерама да спрече илегални риболов, али и прикажу последице прекомерног искоришћавања рибљег фонда у нашој земљи.

На самом крају емисије Неша Галија нам представља песму и спот "Дон Рамиро". То није класичан хит, већ једна од најнеобичнијих тема у целокупном опусу бенда. Текст песме датира још са почетка 20-тог века. 

А, за добро јутро Новица Неговановић води нас на Мораву и пева песму  "Село моје крај мораве".

Уредник Александар Туцаковић, водитељ Драгана Косјерина.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 30. окт 2019, 10:38) - anonymous [нерегистровани]

Jagodina zoo vrt

Dobar dan, ne pisem komentare ali ovakvu ironiju moram pomenuti. Javljanje iz Jagodine lokacija zoloski vrt i sagovornica sa jaknom na kojoj je NAJUPADLJIVIJE KRZNO dajte ljudi malo kodexa oblacenja na nacionalnoj i postovanja prema zatvorenim zivotinjama.