Око магазин: Најпознатије српске отмице

Последње две деценије у Србији је било много случајева киднаповања имућних људи и њихове деце

Петар Митровић, дечак од 13 година из Старе Пазове био је отет током викенда али је на срећу ту отмицу полиција брзо решила. Последњих 20 година у Србији је било много случајева отмица имућних људи и њихове деце а неки случајеви попут отмице сина Бобе Живојиновића и Лепе Бране до данас нису разрешени. Које су најпознатије српске отмице?

Србија, кажу стручњаци има један од најбољих закона о заштити узбуњивача на свету. За четири године примене овог закона, међутим не постоји прецизна статистика колико људи је тражило судску заштиту упозоравајући на корупцију и друге противзаконите радње. Ипак, случај радника Крушика Александра Обрадовића поново је актуелизовао питање ко и под којим условима може да буде узбуњивач?

Више од 200 хиљада људи само у биоскопима у Србији до сада је погледало филм Џокер. Филм Тода Филипса другачији је од свега онога што смо гледали до сада а Џокера већ сада многи пореде са Таксистом, култним филмом Мартина Скорсезеа. Зашто је Џокер значајан филм и која све питања отвара?

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 30. окт 2019, 11:45) - мр Предраг М.Вулетић [нерегистровани]

Последице изношења докумената о Крушику

Слобода је чинити добро из страха од последица.Да ли је је изношење у јавност докумената који могу имати за последицу да стотине запослених у Крушику остане без посла-? А стручњаци тврде да је страх од губитка егзистенције јачи од страха од смрти.А због чега је то урађено? На Суду је да утврди мотив али и све остале околности.Крушик је нама Крушиковцима друга кућа.
Ваша емисија о узбуњивачима поткрепљена демонстрантима испред Крушика , такође штети Крушику.Један од лидера демонстраната Сергеј Трифуновић је на челу Покрета слободних грађана-чији је оснивач Зоран Чичак, још увек у АПР-у власник Крушик Акумулатора,која је била велики извозник кад ју је купио а сада је у вишегодишњој блокади.Мени није платио ни доприноС зА ПИО ни плату -ништа.Ја треба да демонстрирам против ПСГ.Ви сте одличан новинар и уредник и изненадио сам се да сте потписали ову емисију.Немојмо Крушик рушити.јер он запошљава преко 3000 младих људи којима се уредно исплаћују за наше прилике добре плате и доприноси.

Око магазин Око магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]