Свадба из мог краја: Зрењанин

Овог четвртка домаћица емисије биће омиљено ТВ лице РТС-а Драгана Косјерина, која ће нам дочарати обичаје Баната. Лидија Катић и Бранислав Вран из Зрењанина окушаће своју другу срећу у животу.

Из првих брачних заједница обоје имају по једно дете, узраста од 10 година - Бранислав ћерку а Лидија сина. Деца једно друго ословљавају братом и сестром и пре венчања њихових родитеља.

Срећни што ће поново имати комплетну породицу а будући да им ово није први брак, младенци су одлучили да свадба не буде претенциозна. Окупили су стотинак најближих пријатеља и родбине.

Ипак, нису прескочили све обичаје који красе банатску свадбу. Биће ту и јабука и корито, сито, лупање у плехани тањир због доласка сватова, али и подвезице, коју ће младожења морати зубима да скине.

Ову нетипичну породицу надгледа најстарији члан, Љубомир Љуба Катић, бивши репрезентативац Југославије у кошарци. А Лидијин деда пристао је да буде лажна млада током "куповине" невесте, што је забавило и насмејало све госте.

Једна од ствари које су необичне је и чињеница да млада не долази код младожење, већ је овде ситуација обрнута. Али ни то неће дуго потрајати, јер су младенци одлучили да наставак живота проведу у Шведској...

Нову епизоду серијала "Свадба из мог краја" погледајте у четвртак у 22 часа на Првом.

број коментара 0 Пошаљи коментар