Културни дневник

Гост Културног дневника је Борис Милосављевић, аутор изложбе у Галерији САНУ, посвећене 150-годишњици рођења великог српског политичара, педагога, правника, историчара и књижевника Слободана Јовановића.

 

Под слоганом "Друштво спектакла", на Мећавнику се 25. и 26. октобра одржава 4. Позоришни Кустендорф фестивал. Водимо вас на 64. Сајам књига, један од најзначајнијих догађаја за љубитеље књижевности, који уједињује око 500 издавача из двадесетак земаља са четири континента. У Центру Сава концерт Амире Медуњанин, интерпретаторке која је севдах пренела у модерно доба. У Културном дневнику о интернационалном пројекту "CRAFTER - Занатска Европа у бронзаном добу и данас" и о документарном филму "У њиховим рукама". Поводом обележавања 500-годишњице смрти чувеног Леонарда да Винчија, у Лувру отворена изложба на којој је већина његових радова.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Маја Туцаковић
Реализатор: Сања Реџић
Монтажа: Никола Манић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]