Ово је Србија

Које новине доноси најављени нови Закон о пољопривреди, какве ће користи имати сточари у Србији и на који начин ће убудуће бити утврђивана цена пољопривредних производа, разговарамо са Браниславом недимовићем, министром за пољопривреду у Влади Србије.

У Врњу ће бити отоврен производни прогом данске компаније за производњу медицинске опреме „Кентаур АС". Најављено је запошљавање око 150 радника и још две стотине до краја наредне године. Извештава Миљана Николић.

У жељи да помогне породицама које имају децу са сметњама у развоју, шабачки "Водовод" донео је одлуку да све техничке интервенције у њиховим домовима, уради без надокнаде. У Удружењу за помоћ особама са аутизмом кажу да им свака подршка много значи, јер и деци и родитељима чини живот бар мало лакшим. Више у причи Вере Митровић Кулачин.

У емисији „Ово је Србија" погледајте и причу о светском шампиону у џудоу за ветеране који је освојио златну медаљу у Мароку.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије:  Дане Илић и Гордана Петровић

Водитељка: Зорана Коршош Николић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]