Око магазин: Дан кад је Партизан био дрзак и охол према Манчестер јунајтеду

Пре 53 године играли су у полуфиналу Купа шампиона и тада је српски клуб био бољи; шта нас чека у четвртак?

Никад лепши крај октобра у Београду. Летње температуре, сајам књига, џез фестивал и велики спортски догађаји. Звезда, истина гостује сутра у Лондону вицешампиону Европе Тотенхему али зато у четвртак у 19 часова на стадион Партизана долази Манчестер јунајтед а у дворану Александар Николић исте вечери од 21 - Барселона. Партизан и Манчестер јунајтед имају занимљиву историју; састали су се у полуфиналу Купа шампиона пре 53 године и тада је Партизан елиминисао можда и најјачи тим у Европи тих година. О сећањима на то време и то полуфинале али и очекивањима пред утакмицу у четвртак говори прича Око магазина.

Док Београд тек чека светске спортске звезде Ниш је за викенд угостио светску музичку звезду. Ману Чао, алтерглобалиста какав јесте, није желео велику дворану, много публике и стотине новинара. Желео је интимну атмосферу и одабрао је салу на периферији града и само 1200 људи у публици. Откуд уопште Ману Чао у Нишу и да ли су Нишлије знале да се одржава такав концерт?

Уредник емисије: Горислав Папић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око магазин Око магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]