Културни дневник

У Дому омладине Београда од 22. до 27. октобра биће одржан 35. Београдски џез фестивал. Тим поводом, гост Културног дневника је Војислав Пантић, уметнички директор фестивала.

 

 

70. Сајам књига у Франкфурту обухвата и значајна нова издања наших издавача, као и преводе дела наших аутора на стране језике. Културни дневник је на Франкфуртском сајму књига. У оквиру 23. Фестивала кореографских минијатура, међународног такмичења кореографа, на Сцени Раша Плаовић одржано је финално вече и додељене су награде најбољима. У емисији говоримо о две књиге - о књизи Историја српске православне цркве, која је представљена у Народној библиотеци Србије и Сурова класика: редитељски заокрети у тумачењу драмске класике др Ксеније Радуловић. У оквиру другог Тријенала уметности самоуких визионара Музеја наивне и маргиналне уметности у Јагодини, у Уметничком павиљону Цвијета Зузорић ове године изложена су 172 дела 69 уметника из 20 земаља. Из света - РИБА Стирлинг награда за 2019. годину, највећа награда за британску архитектуру, додељена је за идејно решење социјалних станова у улици Голдсмит, које су дизајнирали Дејвид Михаил, Анали Ричис и Кејти Хаули.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Селина Ловрен Аксентић
Реализатор Сања Реџић
Монтажер Никола Манић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]