Ово је Србија

Ученици из Пчињског округа већ су показали таленат за роботику, али је двема ученицама основне школе из Врања - Леонори Ристић и Анђели Ристић,пошло за руком да освоје прво место на Европском првенству у роботици у Хрватској. Са чиме ће ићи на светско првенство у Кини, из прилога Данице Мирић.

Пиротски крај је традиционално сточарски, њихови најпознатији производи су пеглана кобасица и качкаваљ. Ипак, све је већи број оних који се оријентишу на воћарство и ратарство. О разлозима за то , извештава Силвана Тошић.

 

Зрењанинско Народно позориште "Тоша Јовановић" обележава 180 година. Реч је о најстаријој позоришној сали у региону, која у петак, 18.октобра, отвара нову уметничку сезону. Бранислав Прокић подсетиће нас како је настало позориште и колико је љубав битна за уметнички живот.

 

Туристи су у Врњачкој Бањи добили још 3 километра пешачке стазе и 12 хектара новог парка на Црквеном брду! Сутра ће и званично бити отворена Стаза Патријарха Павла у чију градњу је уложено 89 милиона динара. Извештава Ратко Бечки.

Веровали или не, у ваљевским селима још постоје колибари! Они су од пролећа до јесени са својим стадом, на имањима подно Дивчибара. Деведесетих је било око педесет, данас их је остало тек неколико. Један од последњих дана јесени са њима је провео Михаило Јевтић.

 

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Гордана Петровић и Весна Манојловић

Водитељка: Зорана Коршош Николић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић 

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар