Културни дневник

Словеначки певач и текстописац Зоран Предин представиће се пред београдском публиком концертом "Зоран пева Арсена", који ће бити одржан 15. новембра у Комбанк дворани. Тим поводом, Зоран Предин гост је Културног дневника.

У Задужбини Иве Андрића уручена је Андрићева награда Драгану Стојановићу за књигу Ћерка шпанског борца, најбољу збирку приповедака у 2018. години. У склопу радова на реконструкцији и рестаурацији Споменика Победнику на Београдској тврђави, бронзана фигура је спуштена и однесена у атеље вајара др Зорана Кузмановића. Екипа Културног дневника била је на Калемегдану. Чувена виолинисткиња Ванеса Меј наступила је у Сава центру, у овиру Бемуса, уз пратњу камерног ансамбла. Трибина поводом 90 година од рођења и 10 година од смрти једног од највећих писаца нашег говорног подручја, Милорада Павића, одржана је у Коларчевој задужбини. У Културном центру Београда отворен је осми Гете фест, а у Галерији РТС-а изложба фотографија аустралијског новинара Фернанда Франциса. У сарадњи Издавачке куће Златно руно из Београда са Институтом за европске студије објављен је Речник сувишних речи Гордане Ђерић. Нова сценска поставка чувеног комада Харолда Пинтера Издаја са огромним успехом игра у Џејкобс позоришту на Бродвеју.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Селина Ловрен Аксентић
Реализатор Сања Реџић
Монтажер Никола Манић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар