Ово је Србија

У топличком крају почела је берба аутохтоне сорте грожђа-прокупца. Винари из Блаца и Прокупља своју шансу на светском тржишту виде управо у производњи вина од аутохтоних сорти, али и шансу Србије, да по тим винима постане препознатљива на винској карти света.

У Смедереву је отворена Јапанска фирма за велике расхладне уређаје - Мајакава СРБ у којој је запослено 33 радника. Компанија са Далеког Истока најављује још 200 нових радних места до средине наредне године када се планира завршетак још две производне хале.

Десети октобар Светски дан менталног здравља, ове године, посвећен је превенцији самоубистава. О узроцима и лечењу, психичких обољења разговараћемо са доц. др Иваном Сташевић Карличић из Клинике „Др Лаза Лазаревић" у Београду.

У Чачку је представљена књига ''Дечаци са Мораве'' о групи која је у овом граду радила од 1965.до 1972.године и кроз коју су прошли музичари који су обележили музичку сцену некадашње Југославије. Међу њима су Бора Ђорђевић, Точак, Зоран Радосављевић, Бата Сокић, Зоран Бранковић и Љубинко Милошевић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар