Културни дневник

Објављено је ново издање "Именика класичне старине", професора Владете Јанковића, који је тим поводом гост Културног дневника.

У овом издању: Изложба "Осам векова уметности под окриљем Српске православне цркве", премијера представе "Ко се боји Вирџиније Вулф" у Београдском драмском позоришту, наступ вокалног секстета "Квин сикс на 53. Бемусу", затварање 28. Међународне трибине композитора, панел дискусија "Сужавање простора за критичко мишљење и деловање" у Дому омладине, изложба Перице Донкова у Кући легата, филм "Близанац" у режији оскаровца Анга Лија, који стиже у наше биоскопе. Водимо вас у Париз, у Гран Пале, на изложбу Анрија Тулуз-Лотрека.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Оливера Милошевић
Монтажер Никола Манић
Реализација Сања Реџић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]