Око магазин: Мали Трамп у великој косовској улози

Ко је нови специјални изасланик Доналда Трампа за преговоре Београда и Приштине

 

Амерички амбасадор у Берлину Ричард Гренел од данас је специјални изасланик Доналда Трампа за преговоре Београда и Приштине. Гренела сматрају толико блиским америчком председнику да га називају чак и Мали Трамп. Шта можемо очекивати од таквог човека и како га доживљавају у Немачкој?

Пола године пред изборе увелико се заузимају стартне позиције било да се партије припремају за кампању, било за бојкот. СПАС, странка Александра Шапића и ДСС још се нису дефинитивно изјаснили а увелико се говори не само о коалицији ове две партије него чак и о могућем уједињавању. Који је домет опозиционих партија националне оријентације и која ће им бити стратегија за изборе на пролеће?

Да Радио Београд 1965. није снимио Милоша Црњанског, можда никад не бисмо чули како говори чувени Ламент над Београдом. Да није било Радио Београда, можда никад не бисмо чули како је звучао краљ Александар Карађорђевић неколико дана пред смрт. Прошло је 95 година откако је Јелена Билбија изговорила - Овде радио Београд. Погледајте причу о времену славе и разонаде Радио Београда.

Уредник емисије: Горислав Папић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]