Културни дневник

Свечана премијера филма "Војна академија 5", у режији Дејана Зечевића, одржана је у Центру Сава. Тим поводом, гост је глумац Милош Тимотијевић.

Ретроспективна изложба илустрација Добросава Боба Живковића, под називом "БОБ", отворена је у Музеју примењене уметности.

Концертом у Атријуму Народног музеја почео је шести "SAXperience" фестивал. Представљамо и програм предстојећег БЕМУС-а.

Темом "Стања археолошких локалитета у Србији и перспективама заштите" баве се археолози и представници Министарства културе и информисања. Откривамо како ће заједнички решавати проблеме.

Представљамо књигу "Туркиња прича, европске импресије једне Туркиње" Хадиџе Зенур, у којој се у збивањима с почетка прошлог века спомиње и Београд.

Водимо вас надомак Рима, у Фјумичино, у први музеј саксофона у свету, где је изложено више од 300 модела колекционара и "краља џеза" Атилија Бернија.

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму после Дневника у 23 емитује се Културни дневник. Репризира се сутрадан на Првом програму у 12.30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Биљана Бралушић Јовановић
Реализатор: Сања Реџић
Монтажер: Никола Манић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]