Јутарњи програм

За ову среду припремили смо вам много тога, а неке од тема о којима говоримо су:

Редовна физичка активност један је од универзалних савета када су зравље, енергија и мотивација у питању. Добре навике стичу се у детињству, и баш из тог разлога Спортско удружење "Матуранти Маратонци" организује највеселију трку у региону - 5-ти ХАППY РУН.

У пола 8 тражимо одговор на питање зашто су одржива архитектура и енергетска ефикасност постале тако важне у свету, и најављујемо међународни конгрес и изложбу "Одржива архитектура - енергетска ефикасност" који се по други пут одржава у Србији.

После јутарњег дневника у госте нам долази председник Извршног одбора Српске Православне Цркве за обележавање 800 година аутокефалности, његово високо преосвештенство, митрополит Загребачко Љубљански, господин Порфирије

О Кини, изазовима, војној паради, али и животу обичних грађана, после вести у 9 разговараћемо са колегом Немањом Милутиновићем, који је годину дана на усавршавању у тој земљи!

Да ли знате да чак 81,7 одсто сајбер простора чини сајбер криминал, 16 процената је сајбер шпијунажа, док по 1,2 одсто имају сајбер ратовање и хактивизам - удруживање поводом ширења малициозног садржаја. Око пола 10 говорићемо о сајбер безбедности и октобру као европском и светском месецу информационе безбедности, и кампањи "Активно и безбедно на интернету".

Октобар је месец жена на селу, а сутра у Сопоту почиње сајам биолошки вредне хране - "Трпеза здравља- Милена Татар". Наше гошће после 10 причаће нам о о селу и храни, али и открити да економија и екологија могу да се помире и да је производња хране животна филозофија, тако да "свака башта личи на свог газду".

Ближи се  Београдски сајам књига, који ће се ове године одржати по 64. пут, од од 20. до 27. октобра. О овој, али и другим темама из света књига и читања, као и сваке среде, после пола 11.

Постали су препознатљив бенд који је сву своју пажњу усмерио на очување етно музике! Иако компонују и изводе, амбијенталну, електронску, популарну и рок музику, увек се ослањају на балканске традиционалне мотиве. Пред крај данашње емисије у госте нам долазе чланови групе "Бибер".

Уредник емисије је Александар Туцаковић, а водитељка Нада Гогић!

број коментара 0 Пошаљи коментар