Ово је Србија

На Међународни дан старих, бележимо да ли се нешто променило у њиховим животима од прошле гоидне, ко их посећује а кога би желели чешће да виде, који вид помоћи им је напотребнији и шта локалне самоуправе у Врању и Суботици раде за оне без којих не би ни нас било. Репортери Данијела Стојилкоцић и Тони Бедалов.

Од 1. октобра требало би да почне да функционише бесплатна правне помоћ за све грађане, у свим градовима и општинама. Ко је спреман да почне са радом , да ли има неких недоумица и коме се обратити за њихово отклањање, из прилога Надежде Гавриловић.

Прошлогодишња ниска откупна цена преполовила је  овогодишњи род шећерне репе. Ко ће , ипак, бити на добитку, а ко на губитку, из прилога Симе Будимира.

После три деценије, пред нишком публиком поново су слике Саве Шумановића. Реч је о радовима из сликарове последње дееније живота. Кроз галерију нас води Дејан Тасић.

Четредсетједногодишња Марија Лазаревић из Брестовца код Лесковца,  дистрофичар је и годинама се, кроз бројне пројекте, бори за побољшање положаја особа са инвалидитетом. Тако је и настала њена књига "Моја омиљена тетка". Чиме је одушевила децу а одрасле подстакла на размишљање, пренеће нам Данијела Коцић.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Гордана Петровић и Драгана Живојновић

Водитељка: Зорана Коршош Николић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић 

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар