ТВ лица: Жарко Паспаљ

Жарко Паспаљ је тема свих медија ових дана не због кошаркашке, већ као човек који нам је свима дао задатак да радимо за општу добробит.

Наиме, кошаркашка легенда је уз све здравствене тегобе више од годину дана посветио сређивању дворишта и терена у крају у коме живи купујући базене за комшијску децу и опремајући простор столовима и столицама за комшије, фрижидером пуним пића добродошлице, а све са идејом да се комшије упознају и друже.

Сваког јутра од шест сати он сређује и залива да би другима било лепо и уредно, стварајући од запуштеног игралишта између зграда окружење за уживање.

Због тога је интервју са Паспаљем почео у овом окружењу управо питањем да ли је неко од комшија помогао. Дипломатским одговором да пређемо на друго питање, почео је разговор о пријатељима у кошаркашком свету, о Грегу Поповићу који га је дочекао у Америци као првог играча са наших простора, о томе како је као неко ко тада није говорио енглески живео са Греговом породицом, о играчима који су уместо њега наручивали храну да како каже не умре од глади, о повратку код Грега после више од 20 година и можданом удару који се догодио управо тамо. Жарко Паспаљ ће гледаоце провести кроз кућу у којој посебно место имају музички уређаји и плоче, од којих неке од оних које је спасао са депоније, показаће носталгичну збирку аутомобила које чува и причаће о породици која му је најважнија.

Аутор Тања Петернек Алексић

број коментара 0 Пошаљи коментар
ТВ лица ... као сав нормалан свет ТВ лица ... као сав нормалан свет

Аутор:
Тaтjaнa Пeтeрнeк Aлeксић

„Тв лица …као сав нормалан свет,, је на програму РТС-а десет сезона. За то време око 300 личности из јавног живота показало је да успех и популарност нису успели да их промене. [ детаљније ]