Ово је Србија

На северу Војводине у току је берба зове, која се највише користи у фармацеутској и текстилној индустрији. Подижу се и нови засади, а системи за наводњавање обезбедиће наредних година још бољи род те, иначе, веома отпорне биљке

Приликом реконструкције крушевачке Медицинске школе, летос је током невремена поплављено 1.600 квадрата. Вода је продрла у све учионице. Министарство је раскинуло уговор са дотадашњим извођачем радова, а тендер за новог још није расписан. За наставу се користе учионице у приземљу и подрумске просторије.

Центар за биоинжењеринг из Крагујевца ради на проналажењу нових биоразградивих материјала који ће се користити у трансплантацији органа. На научном скупу који се у среду одржава у Београду, научници овог Центра представиће досадашње резултате.

Лесковачки дечји црквени хор "Бранко" на недавно одржаном међународном фестивалу у Охриду, у конкуренцији 30 хорова, освојио је другу награду и посебно признање за најбољи хор у својој категорији.

 Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредницe емисије: Драгана Живојновић и Ивана Миљковић

Водитељка:  Драгана Анастасијевић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]