Културни дневник

У Културном дневнику говоримо о фестивалима, представљамо управо завршене - 43. Фестивал филмског сценарија у Врњачкој Бањи и 26. Рашке духовне свечаности.

 

 

Такође осветљавамо продукцију наше куће на 25. издању Сарајево филм фестивала и извештавамо са 70. Дубровачких летњих игара, где је ансамбл Народног позоришта с огромним успехом извео представу "Балкански шпијун". У рубрици "Ми у свету", водимо вас на затварање изложбе Марине Абрамовић у Пољској, након чега ретроспективна изложба "Чистач" стиже у Београд. Гост Културног дневника је Милица Томовић, редитељка филма "Келти", награђеног остварења на 72. Филмском фестивалу у Локарну.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Драгана Пантић
Реализатор Сања Реџић
Монтажер Бранислав Поповић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]