Јутарњи програм

Током претходне седмице било је и загревања и расхлађења. Ова  субота враћа нас у летње расположење.

С летњом суботом иду и гужве на границама, али ускоро и мање гужве на  путу до Чачка. Дан уочи свечаног отварања ауто-пута "Милош Велики"  подсећамо се колико је прошло од идеје до вожње. Шта је успоравало  радове, шта ометало раднике, а шта подизало цену градње. Гост Јутарњег  програма је Небојша Павловић из Министарства грађевине, саобраћаја и  инфраструктуре.

Проверавамо да ли ће међуградске линије већ од понедељка возити  новим ауто-путем и хоће ли путарина бити урачуната у цену карте.

Успева ли у Србији традиционална кинеска медицина? Изгледа да да, с  обзиром на то да се ускоро отвара Центар за кинеску медицину на ВМА. Ко  ће се тамо лечити и при каквим тегобама помаже?

Коме сметају медији, а ко без медија неће на састанак? Те дилеме  разрешавамо са Бојаном Клачаром из Цесида уочи новог састанка  представника власти и опозиције на Факултету политичких наука.

Чији је наш Тесла? И у ту се полемику укључујемо. Има ли уопште  разлога за расправу и како на светског научника гледа свет?
Ко су били најгласнији навијачи кошаркаша Србије у Атини, а ко  виолончелом прича животне и историјске судбине?

Гледајте у Јутарњем програму.

Водитељ Нада Гогић
Уредници Нада Гогић, Душко Николић

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 17. авг 2019, 16:25) - Ranko Ivković [нерегистровани]

Naziv autoputa nepravilno napisan

Uobičajeno je da se nazivi ulica, trgova, aerodroma i sl. pišu u genitivu onoga u čije ime se dodeljuju, kao npr. Ulica kralja Milana, Trg Republike, Bulevar kralja Aleksandra itd (a ne ulica Kralj Milan, trg Republika, bulevar kralj Aleksandar). U suprotnom, došlo bi do pojmovne zabune. Prema tome, i ovaj autoput bi trebalo da se zove Autoput Miloša Velikog, a ne autoput Miloš Veliki.