Културни дневник

У Библиотеци Београда представљен је зборник песника Стевана Тонтића и најављен 28. Жички духовни сабор Преображење.

"Мост на Калемегдану", вишегодишњи уметнички пројекат двојице вајара међународне репутације, Британца Ричада Дикона и Мрђана Бајића, у фази је реализације. Уметници су подигли заједничку скулптуру на привременој локацији код Бетон хале.

14. Међународни студентски филмски камп Интеракција, биће одржан у Пожеги од 12. до 29. августа. Проверавамо како теку припреме за долазак учесника из Аргентине, Немачке, Индије, Пољске, Русије, Бразила, Грчке.

Из света - у археолошким ископавањима код древног града Соли Помпеополис у Турској, пронађени су нови трагови о старој римској цивилизацији.

Гост Културног дневника је Дане Стојичић, поводом 43. Фестивала филмског сценарија у Врњачкој Бањи.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Марија Миљевић Рајшић
Монтажа: Аника Тесла
Реализатор: Марија Средојевић  

број коментара 0 Пошаљи коментар